Sverigetouren kör igång igen! (VIKTIG INFO TILL SPELARE OCH ARRANGÖRER)

Av Joakim Åström
I Förbundsnytt
1 september 2021
0 kommentarer

Efter tidernas längsta bordshockeytorka drar äntligen Sverigetouren igång! Touren innehåller följande större tävlingar

23/10 Närke Table Hockey Cup (Grand Prix), Örebro
13/11 Umeå Open (Grand Prix), Umeå
15/1 Vasapucken (Grand Prix), Borlänge
12/2 Swedish Masters (Super Series),  Stockholm
12/3 Göteborg Open (Grand Prix), Göteborg
9/4 Öresund Cup (Grand Prix), Lund
13-15/5 Svenska Mästerskapen, Örebro

Då det fortfarande gäller osäkerhet kring vilka restriktioner som kommer gälla under säsongen har styelsen beslutat att om antalet anmälda deltagare i något GP överstiger maximalt tillåtna antalet enligt gällande restriktioner sker urval utifrån anmälningstidpunkt där tidig anmälan går först. 

Om antalet anmälda spelare till SM eller Swedish Masters överstiger det maximalt antal tillåtna deltagarna enligt de vid arrangemanget gällande covid-restriktionerna sker urval utifrån den världsrankning som gäller när anmälningstiden går ut. De bästa rankande spelarna tillåts delta. Upp till 5 platser reserveras för spelare från arrangerande klubb att som inte skulle kvalat in via rankingen. Arrangerade klubb avgör själva hur dessa extraplatser fördelas.

Styrelsen har även beslutat att följande covid-protokoll gäller som tillägg till tävlingsbestämmelserna under säsongen 2021/2022 eller tills styrelsen meddelar annat.

– Varje arrangör är vid arrangemang av svenska bordshockeyförbundet sanktionerade tävlingar skyldiga att följa FHM restriktioner

– Spelare födda 2005 eller tidigare tillåts delta vid nationella tävlingar (GP, Masters o SM) ifall de är vaccinerade. Ej vaccinerade spelade kan söka dispens hos styrelsen för att få delta utan vaccinering.

– Spelare födda 2006 eller senare tillåts delta utan att vara vaccinerade

– Samtliga spelare i nationella tävlingar (GP, Masters o SM) skall genomföra ett covid-test med negativt resultat max 24 timmar innan tävlingen genomförs. PCR-test eller antigentest godkänns, inklusive antigentest för hemmabruk. Bild på negativt test skall visas för arrangören i samband med incheckning (exempel på godkänt test)

– Arrangören skall tillse att handsprit finns tillgängligt vid varje resultatrapporteringsplats. Handsprit bör även tillhandahållas på andra lämpliga platser i lokalen. Arrangören har rätt att ta ut en extra avgift på 10kr för att täcka kostnaden för handsprit. Maximala anmälningsavgift uppgår således till de i TF angivna beloppen + 10kr

– Paus mellan matcher bör anpassas så att resultatrapportering kan ske utan trängsel

– Fysisk kontakt i samband med matcher är inte tillåten vilket innebär att handskakningar, fistbumps eller likande inte får genomföras vare sig före eller efter matcher

Lämna ett svar