Sverigetouren väntar!

Av Matti Månsson
I Nyheter
21 augusti 2019
4 kommentarer

Sommaruppehållet fasas långsamt ut som en tomgångsgående såpopera ur TV-tablån och lämnar plats åt fräschare innehåll. Bordshockeysäsongen 19/20 glider in i luckan och bjuder på följande större tävlingar i Sverigetouren:

5/10: Bothnia Cup (Grand Prix), Umeå
16/11: Göteborg Open (WTHT Grand Prix), Göteborg
8/2: Swedish Masters (Super Series), Umeå
28/3: Närke Table Hockey Cup (Grand Prix), Örebro
18/4: Öresund Cup (Grand Prix), Lund
15/5-17/5: Svenska Mästerskapen, Örebro

SM-skeppet går alltså – till SBHFs stora glädje – i hamn i Örebro för första gången 2020, i regi av United Stars. Upplägget blir ett späckat tredagarsarrangemang med Specialklasser, Öppna SM samt Lag-SM! Knatte-SM kommer emellertid avverkas redan i samband med Närke Table Hockey Cup – en väntad repris på föregående säsongs succé.

Utöver detta anordnas lokala ligor löpande under höstsäsongen i trakterna kring Umeå, Falun, Stockholm, Örebro, Göteborg och Lund (med reservation för att fler kan tillkomma). Följ utvecklingen på tävlingskalendern för mer exakt information kring lokalligor och eventuella TT-tävlingar. Det kan vara värt att påminna om att alla licensierade klubbar har rätt att ordna såväl en lokalliga som en TT tävling, där en TT dessutom kan ingå som deltävling i en lokal liga (se TF för mer detaljer).

Som väntat kommer även nya STIGA Playoff 21 göra entré på touren kommande säsong på alla större tävlingar och majoriteten av lokalligorna. Spelet har bl.a. tjockare (stabilare) is, ny design på målburar och puckar samt skiljer sig från klassiska Playoff rent färgmässigt.

De tio bästa spelarna på touren kommer som vanligt kunna inkassera en biljett till säsongens internationella mästerskap. Denna gång hägrar EM i Slovenien i juni!

Väl mött säsongen 19/20!

4 kommentarer till “Sverigetouren väntar!”

  1. Eric Norén skriver:

    Ingen dålig längd på innevarande säsong, 10 år! :)

  2. Och 11/1 Spelas GP Stockholm Open, som tillkommit nyligen

Kommentera