Förbundet får ny maskot

Av Matti Månsson
I Nyheter
1 april 2019
1 kommentar

SBHFs styrelse har under säsongen 18/19 undersökt möjligheterna att visstidsanställa en maskot för att lätta upp stämningen under större tourtävlingar. Projektet har mynnat ut i en genomarbetad vision där en person iklädd dräkt planeras närvara vid alla GP-tävlingar, samt SM och eventuellt Swedish Masters med start redan säsongen 19/20. Förbundsstyrelsen ser detta som ett led i att ge sporten en tydligare profilering, samt ett ansikte utåt som speglar de positiva värden som genomsyrar svensk bordshockey.    

Maskoten kommer gå under namnet ”Boure”, som är en anspelning på orden ”bords”, ”tour”, namnet på isen och köldens härskare ”Kung Bore” samt den pensionerade ishockeyspelaren Pavel Bure.

Utseendet på Boure har varit ämne för debatt under en längre tid, men styrelsen har efter överläggningar landat i en kompromiss där maskoten antar formen av hälften bäver, hälften get – en s.k. ”Bät”. Som mytologiskt väsen är det oklart ifall ”Bäten” har förekommit i andra sammanhang, och SBHF undersöker möjligheterna att reservera rättigheterna för framtida bruk.

Boures uppgifter under tävlingsdagarna kommer inledningsvis bestå av att hälsa välkommen i dörren, dela ut puckar, klappa takten under öppningsmusiken samt röra sig tematiskt till slutmusiken av matcherna. Årsmötet kommer även få ta ställning till om Boure ska få en s.k. ”catch phrase”. Vad den isåfall ska bestå av och vid vilka tillfällen den ska yttras kan med fördel diskuteras i diskussionsforumet.

Vem som kommer iklä sig Bät-dräkten är i nuläget inte fastställt, men klart står att Martin Lundén tar sig an rollen som Boures agent och manager. Lundén meddelar i en kommuniké att han ”är redo för utmaningen och ser fram emot att få arbeta med och utveckla detta nya, spännande koncept”. Lundén bekräftar även att en särskild hotline kommer instiftas för akuta behov av Boures tjänster.

SBHFs utsända kommer inspektera den första prototypen av dräkten på fabriken i Rumänien senare i vår.  

En kommentar till “Förbundet får ny maskot”

  1. Eric Norén skriver:

    Tjoss…A (Tänk Nicklas Bäckström)

Lämna ett svar