Tegelhusets ungdomsturnering avgjord i Odensbacken

Av Martin Lundén
I Nyheter
1 mars 2017
3 kommentarer

3Tuna Bordshockey och dess farmaklubb Tegelhuset OBK anordnade tillsammans med Studiefrämjandet och Allaktivitetshuset Tegelhuset i Odensbacken sportlovets roligaste aktivitet: en bordshockeyturnering!

Målet var att bli störst på 2000-talet. Medaljer till alla och varmkorv i massor utlovades för att locka deltagare till spel. Hela 18 deltagare kom till start vilket innebar nytt ungdomsrekord för 2000-talet.

Deltagarna delades in i fyra inledande kvalgrupper. De två yngsta deltagarna, Tuva och Rune födda 2011, kämpade hårt tillsammans med betydligt äldre barn. Alla som ville fick sedan spela vidare i två grupper där dom fyra bästa i varje grupp gick till A-slutspel och övriga som ville spela till B-slutspel.

Det blev många tuffa matcher under turneringens gång. I den ena av fortsättningsgrupperna stod Eddie Nilsson som segrare före Viktor Gåfvels och i den andra gruppen stod något överraskande hemmaspelaren Daniel Flodmark som segrare. Noteras bör att det var före de båda finalisterna senare i tävlingen, Ida Pedersen och Olof Blume.

Kvartsfinalerna höll hög klass i A-slutspelet, men blev ändå två raka för samtliga semifinalister. Semifinalerna blev jämna, i den ena ställdes Eddie Nilsson mot Ida Pedersen (tidigare segrare av jullovsturneringen). Ett finalpar som många på förhand trodde skulle vara den givna finalen. I den andra stod hemmahoppet och gruppvinnaren Daniel mot grupptrean Olof, som i kvarten slog ut Umeås stolthet Viktor Gåfvels.

Det blev tillslut en final mellan Ida och Olof där Stockholmstalangen fick sista ordet och rättvist kunde titulera sig som sportlovsmästare! I B-slutspelet blev det unge hemmaspelaren George Issa som gick rent hela vägen igenom slutspelet.

För 3Tuna Bordshockeys del så tändes en ny ung stjärna på himlen i Tindra Tokkari som bjöd på härligt spel och slutade på en fin sjunde plats.

Topp 8

 1. Olof Blume – Stockholm
 2. Ida Pedersen – Borlänge BBH
 3. Eddie Nilsson – 2015United
 4. Daniel Flodmark – Tegelhuset OBK
 5. Viktor Gåfvels – Umeå HSS
 6. Fadi Issa – Tegelhuset OBK
 7. Tindra Tokkari – 3tunabordshockey
 8. Kevin Hedgren – Tegelhuset OBK

Fullständig resultatlista:
tablehockey.me

Sammanfattningsvis en mycket fin ungdomsturnering som vi hoppas fler vågar och vill ta efter av. Redan nu på onsdag så smäller det i Eskilstuna igen! Då är det dags för den tredje upplagan av ”tjejbords”. Välkomna!

Textförfattare: Anders Pettersson
Textredigerare: Eric Norén

3 kommentarer till “Tegelhusets ungdomsturnering avgjord i Odensbacken”

 1. Martin Lundén skriver:

  kul initiativ Anders! fortsätt så :)

 2. Truls Månsson skriver:

  VINNAREN Olof Blume (från Skarpnäck) har naturligt nog gått med i klassiska Björkhagen Rangers. Notera detta i kommande protokoll.

Kommentera