Far och son gjorde upp i årets första GP

Av Oscar Henriksson
I Bildspel
22 januari 2019
0 kommentarer

För 7:e gången har Pite Open avgjorts. I år hade tävlingen fått förhöjd status från TT till GP vilket innebar fler anmälda än de tidigare åren. Glädjande och se var att vi hade flera spelare från trakterna kring fjollträsk trots den långa resvägen upp. Årets upplaga bjöd även på nytt köldrekord då temperaturen på lördagsmorgonen visade -27 grader.

25 spelare dök upp av de 28 anmälda. Upplägget var en lång rak serie med de 16 första till A-slutspel. Gruppspelet gav inga större överraskningar men att hemmaklubben la beslag på de tre första platserna (Oscar, Tomas & Lasse) var nog en liten skräll givet startfältet. Hemmais ska dock aldrig underskattas. Noterbart var att snabbspelande Mats Mörtsell från Luleå gick bra och att rutinerade Sissie Wikström precis missade A-slutspel.

I Åttondelsfinalerna så vann samtliga Topp 4 (Oscar, Tomas, Lasse & Fridell) från gruppspelet med 4-0, även Peter Östlund gjorde samma sak med nya bekantskapen för oss Norrbottningar Stefan Lemming. Herman Steen slog ut Jerry med 4-2. De två sista åttondelarna blev dramatiska och gick sju matcher, Truls lyckades på sedvanligt Trulsmaner snubbla sig förbi en bra spelande Anton Jalneskog medan unga nya stjärnskottet Olof Blume imponerade med att slå ut ringräven LES.

Kvartsfinalerna blev odramatiska, ingen serie gick längre än 5 matcher. Oscar, Lasse & Fridell motsvarade sin placering och vann alla klart mot Östlund, Truls och Herman. Överraskningen kom med Olof som fortsatte på den inslagna vägen och vann med klara 4-0 mot en synligt frustrerad Åberg som beklagade sig över all möjlig otur.  

Semifinalerna blev lite mer spännande än siffrorna visade. Oscar slog en kämpande Fridell med 4-1 där det kunde blivit jämnare om herr Fridell lyckats sno någon av suddenmatcherna. Askungesagan för unge Olof tog slut mot Lasse som sin vana trogen stängde ner sin motståndare och vann en målsnål serie. Men Olof visar att han kommer bli en spelare att räkna med i framtiden.

I finalen lyckades Lasse vinna första matchen men sedan visade Oscar sin klass och inte ens Lasse orkade stå emot så Oscar tog revansch på fjolårsförlusten och vann Pite Open för fjärde gången. Stort grattis till Oscar.

B-slutspelet vanns av hemmaspelaren Mikael Lundström som besegrade Sissie Wikström i finalen med 3-1.

Lämna ett svar