Inför VM med Eddie Nilsson

Av Joakim Åström
I Bildspel
5 juli 2021
0 kommentarer

Eddie Nilsson, 14 år,  är Sveriges enda junior som åker på VM i Tallinn i augusti. Vi tog ett snack med Eddie och stämde av läget inför VM.

Hur är läget och hur känns det inför VM där du ska spela juniorklass och nu även fått en plats i öppna?

Det är bra och det känns bra. Att jag skulle spela junior kändes rätt självklart men en plats i öppna hade jag verkligen inte räknat med så det känns ganska stort.

Vad har du för målsättning med VM-äventyret?

Min målsättning är att komma topp 10 i juniorklassen och att ta mig till finalgrupp i Öppna

Kul med tuffa målsättningar då det kräver att du presterar bättre än din ranking. Hur har du skött träningen nu under corona-uppehållet?

Jag har faktiskt inte rört ett spel sedan Tegelhusets KM i juli 2020 men hårdträningen ska börja inom en snar framtid då det blir dels en hel del spel mot pappa men jag kommer även träna på att förbättra mina dragningar och inspel till centern från olika spelare.

Kul att kunna samträna med din pappa som också ska på VM. Är det mycket prestige när ni spelar och vem av er kommer att placera sig bättre på VM?

Nej vanligtvis är det inte mycket prestige, särskilt inte när vi spelar vanliga tävlingar. Men nu ska vi ju spela världen största tävling så kanske det blir mer prestige nu men vem som kommer före vågar jag inte gissa.

Vad skulle du säga är din styrka respektive svaghet som bordshockeyspelare?

Svagheten är att jag presterar sämre i viktigare skeden, som styrka är nog att jag kan lite konstiga/ovanliga finter som folk utanför Sverige inte är så vana vid och som jag tror jag kommer ha nytta av på VM.

Många utländska yngre spelare jublar gärna väldigt mycket när de gör mål (även ibland på så kallade turmål). Hur tror du att du kommer att hantera det på VM?

Genom att göra samma sak tillbaka.

Du är ju som sagt enda junior från Sverige på VM. Vad tror du det beror på att det är så svårt att få svenska juniorer/ungdomar att spela bordshockey?

Sporten är inte lika utspridd här i Sverige som i till exempel Ryssland vilket gör att vi inte får fram lika många unga spelare.

Lämna ett svar