Sverigetouren äntligen igång igen – Oscar vann i Närke

Av Webbansvarig
I Bildspel
25 oktober 2021
0 kommentarer

Efter 623 dagars uppehåll rullade sverigetouren i bordshockey äntligen igång igen. Det var Sveriges yngsta bordshockeyklubb med Anders Pettersson och Henrik Nilsson i spetsen som stod som värd för Närke Table Hockey Cup.

Säsongspremiären hade lockat ett mycket spännande startfält med både spets och bredd, gammalt och ungt, gamla och nya stjärnor samt de som åkt kort och andra som åkt långt.

Gammal mot ung

Dagen inleddes med en invigning innehållande bland annat skönsång av den lokala countrystjärnan Sandra Svandberg (Sandra Ivhall på spotify) samt en fin minnesstund för den bortgångne bordshockeyvännen Olle Eriksson.

Efter invigningen delades det 48 personer starka startfältet upp i 3 kvalgrupper där de 8 bästa gick vidare till finalgrupp och de övriga delades in i en b och c grupp. Kvalgrupperna bjöd inte på några större överraskningar förutom att play-off spelaren från VM, Anton Jalneskog, missade finalgruppen och att Johan Johansson istället gick vidare. Anton led enligt uppgift av sviterna efter att ha vaccinerat sig bara dagarna innan tävlingen vilket sannolikt påverkade hans spel men det tar inte bort Johans starka prestation. I samma grupp balanserade även VM-spelare  Stefan Lemming på stecket men lyckades säkra en plats i finalgruppen efter bland annat en stark poäng mot Joakim Lundin i en av de sista omgångarna och gick vidare med en poängs marginal.

I övrigt var det kul att se de unga spelarna och nybörjarna från Närke Bordshockey som kämpade på med glatt humör trots ibland väldigt tufft motstånd.

I finalgruppen var det för ovanlighetens skulle inte mest veteraner i toppen utan Oskar, Olov och Hugo kom topp fyra. Det var bara veteranen Lundin som slog sig in bland ungdomarna med en tredjeplats. Jocke har dock tränat minst lika hårt som alla ungdomar under pandemin och enligt uppgift gjort ca 93 450 dragningar sedan pandemin stoppade bordshockeyspelandet i Sverige (ca 150 dragningar om dagen i 623 dagar).

Övrigt att notera var att Eddie Nilsson gick riktigt bra och knep en sjundeplats i finalgruppen. Eddie stötte sedan på superveteranen Truls i 1/8 del och där visade Truls att gammal är äldst och tog hem den matchserien i 4 raka matcher.

Olov visade dock något annat, att gammal inte alltid är äldst och gjorde processen rätt kort med gubben Östlund och tog hem den serien med 4-1 i matcher.

Den tuffaste serien av 1/8-delarna var nog den mellan Herman Steen och comebackade Fredrik Johansson där Herman tog ledningen med 2-0 i matcher och ledde match 3 tills det bara var någon sekund kvar innan Fredrik kvitterade och sedan tog hem matchen och matchserien med 4-2 i matcher.

Övriga spelare till 1/4 final blev Oskar Henriksson efter 4-0 mot Marcus Bengtsson där Marcus efter serien sa att Oskar var den bästa han någonsin mött, klart bättre än både Silis och Caics. Jimmy Mårdell efter att han tagit hem derbymatchen mot Marcus Stenbom (fd Andersson) med 4-2 i matcher. Hugo Lönnqvist 4-0 mot Pedersen. Lundin 4-0 mot Henrik Nilsson och Johan Yrlid 4-2 mot Jerry Wikström.

I kvartsfinalen tog det sedan stopp för de flesta veteranerna. Oscar slog veteran Mårdell med 4-1 i matcher och Olov städade av superveteran Truls med klara 4-0 i matcher. Dessutom slog Hugo ut Fredrik Johansson i en riktigt tight matchserie där Fredrik hade ledningen med 3-1 i matcher efter två suddenvinster men där Hugo vände på serien och vann sista två matcherna med 4-0 och 5-1. Återigen var det likt i serien bara Lundin som slog sig in bland ungdomarna men inte utan att få kämpa ordentligt då han slog ut Yrlid först efter att ha vunnit match 6 i sudden.

Detta gjorde att det blev Oskar mot Hugo i ena semin och Jocke mot Olov i den andra. Hugo överraskade nog de flesta genom att ta ledningen med 2-0 i matcher efter riktigt bra spel och att ha gjort 4 respektive 6 mål på de matcherna. Sedan stängde dock Oscar igen butiken och tog hem 4 raka matcher även om Hugo bjöd på turneringens spektakuläraste mål i en av matcherna: en kiosk från vänsterbacken.

Även den andra matchserien blev också relativt tight efter att Olov vunnit match 1 och 4 mycket klart med 4-0 respektive 7-2 men det hjälpte inte då Jocke tog hem 3 uddamålssegrar och en match med 4-2 vilket även blev slutresultatet i serien.

Finalen blev alltså den som de allra flesta förväntat sig på förhand; Oscar mot Jocke. Där tog Jocke hem första matchen med 2-1 efter att ha satt en Nacka efter bara några sekunder men sedan kändes det som att Oscar fick koll på Jockes dragningar och tog hem 4 raka matcher med hyfsad kontroll även om 3 av dem var målmässigt jämna.

B-slutspelet togs hem av Jimmy Douz efter att han slagit först Björn Ingvaldsson i semi och Göran Lönnqvist i finalen. 

C-finalen vanns av Jakob Jonsson efter att han slagit Susanna Pössl med 3-2 i matcher. 

Fullständiga resultat finns här: bordshockey.net

Livestream:  Youtube

 

Lämna ett svar