Lundin höll för trycket i Stockholm

Av Webbansvarig
I Bildspel
16 januari 2020
0 kommentarer

När Stockholm Open 2020 summerades stod förhandsfavoriten inför tävlingen, Joakim Lundin, återigen högst upp på prispallen. Det efter att ha besegrat Björn Svedman i en mycket jämn final som gick till 7 matcher. Sjunde och avgörande slutade 2-1 i ”Jockes” favör.

Lundins väg till finalen sattes ordentlig på prov när han i kvartsfinalen ställdes mot Marcus Nilsson. Marcus som varit borta från bordshockeyn en längre tid visade vilken otroligt kompetent bordshockeyspelare han är när han väl kommer till start. Tillställningen blev dramatisk där Marcus direkt tog ledningen med 2-0 i matcher. Joakim lyckades samla ihop sig i matchserien och kunde tillslut vinna sjunde och avgörande i sudden med hjälp av en nacka. Joakim besegrade sedan David Nordström i semifinalen med 4-1 i matcher.

Björn Svedman tog sig till final genom att besegra Thomas Pettersson med 4-2 i matcher. Det här var Björns första GP-final sedan återkomsten till bordshockeyn 2018, efter ett uppehåll på 16 alldeles för långa år.

Segern innebär att Joakim Lundin nu har på sina 5 senaste GP/World tour tävlingar vunnit 4, SM inkluderat (plus segern i veteran-SM). Att ”Jocke” prickat in formen kan nog få, vid det här laget, förneka .

Dagens treor blev således ”Hjerpkungen” Thomas Pettersson samt David Nordström. Detta var Davids andra tredje plats för säsongen.

Tävlingens utropstecken var utan tvekan Hugo Lönnqvist som inte nöjde sig med att ta sig till sitt första stora playoff, utan även lyckades med konststycket att besegra Peter Östlund i åttondelsfinalen. I kvartsfinalen tog det emellertid stopp mot klubbkamraten David Nordström. Det finns dock all anledning att hålla ögonen på Hugo framöver.

B-slutspelet vanns av björkhagens egen Björn Ingevaldsson efter seger med 3-2 i matcher mot Joakim Åström.

Tävlingen som arrangerades av Björkhagen Rangers spelades på Scandic Ariadnes trivsamma lokaler i Värtahamnen i Stockholm. 50 spelare tog sig till start, vilket resulterade sig i tre kvalgrupper, en finalgrupp och en placeringsgrupp följt av A och B- slutspel.

I Sverigetouren har nu Joakim Lundin tagit sig upp på första platsen tätt följd av Björn Svedman. Båda har nu kopplat ett rejält grepp om 2 av platserna till kommande EM.

Stort tack till arrangörsklubben Björkhagen Rangers för en fantastiskt välorganiserad tävling!

Lämna ett svar