Fridell segrade i Göteborg

Av Webbansvarig
I Bildspel
18 november 2019
2 kommentarer

När Göteborg Open 2019 summerades stod Lars Fridell för första gången sedan 2013 i Delsbo högst upp på prispallen i en GP-tävling. Detta efter att ha besegrat den sympatiske tjecken Filip Hamacek i finalen med 4-1 i matcher. Hamacek hade i sin tur slagit ut förhandsfavoriten Joakim Lundin redan i 8-delsfinalen, men förmådde trots detta inte frammana ett svar på Fridells inspirerade offensiv när det gällde som mest. Fridell, som är en av få aktiva spelare i bordshockeyvärlden som debuterat redan på 80-talet, uppgraderade därmed fjolårets tredjepris i Göteborg till den högsta av valörer.

Trea på prispallen i år blev den utflyttade hemmasonen David Nordström som stundom bjöd på bländande spel. I bronsmatchen besegrade David ett av dagens utropstecken, Emil Larsson, med 3-1 i matcher. Emil hade under dagen mönstrat en av de nya ”Foppaspelens” dolda finesser då han gång efter annan trätt upp pucken i krysset från stillastående center, vilket fick bl.a. Martin Arenlind att tappa greppet i kvartsfinalen. Måhända bjuder den nya puckstorleken på fler (o)behagliga överraskningar framöver?

Fr. vänster: Hamacek, Fridell, Nordström.

Tävlingen spelades, likt de senaste åren, i Masthuggest Hus i Göteborg i regi av den lokala eldsjälen Markus Bengtsson. 48 spelare kom till start, vilket resulterade i tre jämstora grupper, en finalgrupp och en placeringsgrupp med 24 spelare vardera följt av A- och B-slutspel. Förutom ett, ur arrangörssynpunkt, behändigt deltagarantal hade många s.k. ”mellanskitsspelare” med oklar form hittat till Göteborg, vilket bäddade för en härligt oviss historia. Alla detaljer kring spelupplägg och resultat finns på turneringssidan på bordshockey.net. Utvalda matchserier återfinns i videoform i Göteborg Opens facebookevenemang (https://www.facebook.com/events/893971734295357).

Grattis Lars, som med denna 80-poängare kopplat ett rejält grepp om en av Sveriges platser i sommarens EM!

2 kommentarer till “Fridell segrade i Göteborg”

  1. Hans Lindqwist skriver:

    ”mellanskitsspelare” skiter mellan matcherna!

  2. Truls Månsson skriver:

    ”mellanskitsspelare” med oklar form.
    Tur man inte var där!

Lämna ett svar