Lundin rivstartade i Norge

Av Matti Månsson
I Bildspel
14 september 2019
0 kommentarer

I september smygstartade Sverigetouren i klassisk stil med Norway Open i Stavanger – en tävling som inte bara har Major-status i den internationella touren, utan även ofta kan ses som en ”extra GP” i svenska toursammanhang. Sex svenskar förgyllde tillställningen och gav sig själva chansen till ett litet försprång i jakten på biljetter till sommarens Europamästerskap i Slovenien.

Segrande ur lokalen gick svenske Joakim Lundin, som knäckte hemmahoppet Magnus Klippen i finalen och därmed visade att hans form från SM i maj med besked håller i sig. Även om Lundin tillhörde storfavoriterna inför tävlingen är segern i sig extra speciell då denne var hans första på den internationella touren, enbart fyra månader efter han bärgade sitt första SM-guld.

Den som ämnar jaga ”Jocke” i toppen av Sverigetouren säsongen 19/20 ser ut att ha en synnerligen tuff uppgift framför sig. Efter att ha gjort sitt första SM redan 1992 och tillbringat många långa år i sverigeeliten, ser den skönpassande possessionspelaren starkare ut än någonsin.


https://www.bordshockey.net/tavlingar/1920/norway-open/

Lämna ett svar