Malmöligan våren 2016

Av Eric Norén
I
11 maj 2016
0 kommentarer

När knopparna börjat blommat ut, näsan och halsen känns så där lagom tjock av pollenattacken och parkerna börjar åter fyllas av liv och rörelse, då vet man att Malmöligan har nått sitt slut för säsongen.

 

Hela 25 deltagare har vi haft totalt sett under säsongen, till och med så pass att vi lockat internationellt deltagande ända från Lettland. Inte fy skam. Ryktet säger att man där borta på andra sidan Östersjön fortfarande pratar om denna Malmöliga. Vi väntar på att delegater från Riga ska höra av sig för inspiration och vägledning för deras kommande arrangemang.

 

Hur gick ligan då? Fullständig sammanställning kan man finna här, men platserna 1-3 fördelades som följer: (1) Martin Arenlind DAJM, herrn som verkar återfått lusten att spela Malmöliga, en av två som deltagit på samtliga tisdagkvällar. (2) Andreas Andersson DAJM, en till dajmare i toppen och som likt sin klubbkamrat också verkat återfått gnistan av att spela lokalliga. (3) Matti Månsson Avantgarde, en man som gjort ordentliga framsteg denna säsong (ännu en gång). Även den andre i skaran av att deltagit på samtliga Malmligor (ännu en gång). Gjorde en stark insats i sista Malmöligan genom att gå upp i 3-0 ledning mot mäster Fries, men där mäster visade varför han är Malmöligans mäster, vände vann och drog hem nöjd och glad. Mattis vinst i ML91 visade sig vara av stor vikt då denna innebar att han placerar sig på bronsplatsen istället för Rickard Sjöstedt som ligger på samma poäng totalt sätt, men till skillnad från Matti saknar en ligavinst i vårens liga. Nästa säsong får vi kanske se mer av herr Sjöstedt då han lämnat skogarna och flyttat in till människobyn igen.

 

Nu laddar vi batterierna, på fredag rullar Team BHK Möllan Rouges Skåneavdelning norrut mot Borlänge. Kamrat Lundén, klubbytet till trots, gör sällskap. Förhoppningsvis gör även en större pokal signerad Lag-SM oss sällskap (pga problem hos gravören kanske det kan bli ett debacle).

 

Mot Borlänge!

Lämna ett svar