Snabb info inför Öresund Cup

Av Martin Lundén
I
20 oktober 2015
0 kommentarer

Med Öresund Cup 2015 runt hörned börjar det bli dags att presentera speluplägget. Men innan dess vill vi passa på att presentera Skurklandets specialvideo som de gjort som en hyllning till bordshockeyn för att deras låt Kugghjulet använts flitigt inom bordshockeyvärlden.

 

Information för lördagen gällande spelupplägg:
Vi är 48 deltagare som kommer delas upp på 2 kvalgrupper med 24 spelare i vardera grupp. Seedning går efter världsrankingen som är gällande den 20/10 och vi använder oss av snakevarianten för att få in spelare i sin respektive grupp.

 
Från respektive kvalgrupp går topp-13 vidare till en finalgrupp och resterande till en c-grupp. Samtliga tar med sig inbördes möten vidare i turneringen.

 
I finalgruppen går placering 1-16 vidare till a-slutspel och placering 17-26 vidare till b-slutspel. I c-gruppen går topp-8 till c-slutspel. Samtliga slutspelsmatcher spelas i bäst av 7. Inga bronsmatcher spelas. Således: Plats 3-4 slutar båda på 3:e plats. Plats 19-20 rangordnas efter tidigare tabellplacering. Plats 29-30 rangordnas efter tidigare tabellplacering.

 
Domarkommitté:
Jimmy Mårdell, Eric Norén, Fredric Axelsson

 

Arrangörsanvarig:
Martin Lundén

 

Sammanfattning:
– seedning efter WR
– 2 kvalgrupper med 24 spelare i vardera
– man tar med sig inbördes resultat från kvalgrupp
– 1 finalgrupp med 26 spelare
– 1 c-grupp med 22 spelare
– slutspel för samtliga som går till finalgrupp (1-16 A, 17-26 B)
– slutspel för topp-8 i C

 
Väl mött!

Lämna ett svar