Nygamla tillskott i Avantgarde Lund

Av Matti Månsson
I
3 september 2017
0 kommentarer

Höstens första Tornaliga närmar sig och arrangörsklubben Avantgarde Lund går stärkta in i säsongen med två nya namn i spelarprotokollet:

  1. Joan Eriksson Mencl Ley: BHK Maskens grundare återvänder till Lund efter en utflykt i Veberödsklubben DAJM. Det var efter Joans sorti från Masken som kvarvarande spelare från Masken och Sigma IFs tillsammans bildade Avantgarde Lund. På så vis är Avantgarde en förlängning av Masken, och Joan välkomnas som en hemvändare.
  2. Finn Fries: Om Avantgarde Lund är en förlängning av BHK Masken kan man säga att BHK Masken i någon form var en förlängning av Lund HSK. Lund HSK var sedan länge avvecklad som aktiv klubb när Masken bildades 2011, men hade tidigare huserat det gamla gardet av Maskenspelarna. Avsaknaden av en aktiv lundaklubb var även en stor anledning till den nya klubbens bildande. Vad har då detta med Finn att göra? Jo, Finn var kontaktperson och förgrundsgestalt i Lund HSK under dess storhetstid. Således välkomnar vi även honom, från utflykten i Malmöklubben BHK Möllan Rogue, som en form av hemvändare.
  3. Avantgarde Lunds ansikte utåt, Mats Johansson, ser positivt på det hela. Det går emellertid rykte om att han dragit kniv under övergångsförhandlingarna (uppgifter han personligen vägrar kommentera).

Lämna ett svar