Tornaligan våren 16

Av Matti Månsson
I
12 maj 2016
2 kommentarer

Sommaren står i farstun, SM står för dörren och Tornaligan står inte direkt någonstans, men är till ända för säsongen. Andreas Andersson seglade välförtjänt in på förstaplatsen i sammandraget, en bit framför Matti. Finn dök inte upp tillräckligt många gånger för att orka hota, även om Andreas troligtvis hävdar att han vunnit ändå. Totalställningen finns att hitta på resultat.bordshockey.net för den som orkar leta.

 

Jimi har länge försökt lansera Tornaligan som ”folkets liga”, som hämtat ur något progressivt 70-talsideal (problemet med den lanseringen är möjligen avsaknaden av en elitistisk motpol att stöta sig med). 23 s.k. tappra själar har under våren utgjort detta folk som varannan onsdag lokaliserat bostadsrättsföreningens väl dolda källarlokal. Mats har sin vana trogen fixat fika varje tillfälle, och belönades med en japansk whiskey för sin arrangörsinsats vid sista speltillfället. Förutom sina framsteg på spelplanen har Mats tagit steget från att gå med kollekthåv till att acceptera swishbetalning, vilket inger känslan av att TL är en liga ”som hänger med”. Mats gjorde även stor succé när han introducerade kulörta dukar för avtorkning av spelplanen. Det sägs att dessa ”succédukar” fortsätter sitt segertåg över södra Sverige i skrivande stund.

 

Två andra spelare vars utvecklingskurvor kanske höjer sig något över övrigas under våren är August Wegestål och Daniel Nilsson Pålsson. Inte nog med att de reser långväga för att spela ärans och hjältarnas spel, utan är numer båda oerhört mycket jobbigare att möta än för ett halvår sen. Även Mattias Kralmark har börjat täppa till hålen i sin mur och blivit ett spöke för många (inte minst klubbkamraterna i DAJM).

 

Stort tack till alla som hjälpt till att göra TL till vad det är under hela säsongen (inte minst genom att dyka upp och spela). När hösten tar vid och bordshockeyns eviga ekorrhjul börjar snurra igen säger ryktet att spelplatsen för Tornaligan kommer vara en annan. Vilken är ännu höljt i dunkel, men själen kommer hänga med.

 

Taggar: #freemika, #sjöholmmatters #bringmikaback #bringtalangenback #talangenvsmika #gullbergcomehome #legalizeloppan #jävlatur #hurkanmanhasåntur #succedukar #folketsliga

 

 

2 kommentarer till “Tornaligan våren 16”

  1. Martin Lundén skriver:

    Tjoss. Tack för en säsong av trevlig läsning Matti!

Lämna ett svar