Börja spela

Det enda som krävs för att börja spela bordshockey är ett hockeyspel, vilket du hittar i närmaste välsorterade leksaksbutik. Tävlingsspelen är alltid av typen Stiga Playoff. Vill du spela enligt de officiella tävlingsreglerna finns de sammanställda här.

Om du saknar motståndare, eller har tröttnat på att vinna mot dina kompisar, så är det läge att söka upp en bordshockeyklubb eller en tävling. Svenska Bordshockeyförbundet och dess medlemsklubbar anordnar regelbundet tävlingar året om, med SM i början på maj som den största. Kolla i kalendern till höger när nästa tävling är i ditt närområde och kontakta sedan arrangören för mer information. En mindre tävling är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med andra spelare, knyta nya kontakter och kanske gå med i någon klubb.

Om du istället bara vill hitta någon i din närhet att spela några matcher med på skoj kan du använda vårt forum Börja Spela för att hitta andra spelsugna i din närhet. Det finns duktiga bordshockeyspelare spridda över hela landet. Det går faktiskt också alldeles utmärkt att träna bordshockey själv; se vår träningssida för inspiration.

Det är aldrig är för sent att börja spela bordshockey! Många som börjar tävlingsspela bordshockey idag har haft ett spel hemma när de var små, för att sedan hitta tillbaka till det vid vuxen ålder. En av tjusningarna med bordshockey är att alla tävlar mot varandra, oavsett ålder och kön. Det är inte ovanligt med tävlingar där åldersspannet är mellan 10 till 60 år!