Första GP-segern för Patrik Hellström!

Av Lars Söderkvist
I Bildspel
4 oktober 2018
0 kommentarer

Säsongens första GP-tävling vanns överraskande av Patrik Hellström efter att i finalen besegrat Hans Österman. Trea kom Joakim Lundin och fyra den lettiska världsspelaren Atis Silis som var på besök.

” I can see the storms in her eyes now
I’m falling overboard in the waves
In over my head and she’s a high tide
That keeps pushing me away
I thought that we would build this together
But everything I touch just seems to break
Am I your sail or your anchor?
Am I the calm or the hurricane?
I feel the ground start to shake
I hear a voice shouting ”No”
But there is no fucking way
I’d leave you”
-Timothy Mcilrath

Till tonerna av Rise Against låt ”House on fire” är det en mulen fredagseftermiddag jag sätter mig i bilen, överfull med spakar, pokaler och allas vår älsklingsprodukt, Bordshockeyspelet.

Det var inte allt för länge sedan vi packade ihop efter Europamästerskapen i STIGA Sports Arena, en turnering där vi i 3Tuna hade tänkt att nu får det vara nog, vi kan inte hålla på och rodda grejer på tre personer. Det har klart varit kul, men nu får vi ta en liten break.

Annika skickar ett mail där vi efter vår TT i Januari 2017 skojar om att ha en GP, eller ännu snurrigare ett SM, blev visst ett EM istället, vi skrattar och skakar huvudena över hur tokigt det blev.

Strax därefter tänker vi att, nämen vafasiken, rodda ett GP blir ju walk in the park nu, vi har gjort en GP redan, och med vetskapen att det är ett VM i Vitryssland så kommer inte deltagarantalet vara astronomiskt, så vi börjar kolla runt och brainstorma lite kring hur skoj det vore att hålla ett GP på en ort där bordshockey traditionellt inte varit så stark, gärna i en mindre ort, inspirerat av Delsbo så vi får ihop att gänget stannar en natt och härjar lite. Robin är ju från Kalmar, så då har vi lite kontakter där, perfekt!
Det visar sig sedan att campingen är stängd och det skulle vara svårare att hitta boenden än i Överrum.

Däremot visste South att det finns en lokal i Solna, så jaja, vi kör i STHLM. Grejerna dukades upp på fredagskvällen, och lite småfix lämnades till Lördagen då vi fått möjlighet att starta litet senare mycket tack vare besök från Göteborg, där de gjorde bedriften att komma över dagen och spela lite bords.

Turneringen drog igång strax efter utsatt tid på morgonen, och den hemliga gästen som många hade gissat vara Atis Sillis stämde ju mycket bra.

3Tuna Della Sport Cup Annual Memorial Open 2018 @ Jöns Jacob var alltså därmed igång. 44 deltagare indelade i två grupper, varav topp 12 spelar finalgrupp och resten placeringsgrupp B. För ovanlighetens skull tog man även i placeringsgruppen med sig förmiddagens spelade matcher för att göra gällande att göra sitt bästa hela dagen.

Gruppspelen flöt på utan större skrällar. Topptippade Hans Österman och Atis Sillis vann sina kvalgrupper, och var tillsammans med United Stars Joakim Lundin och Patrik Hellström rätt överlägsna i finalgruppen. Det blev även dessa fyra som skulle göra upp om medaljerna i semifinal: Österman mot Silis och Hellström mot lagkamraten Lundin. Båda mötena gav hårda sjuor där det blir oväntat resultat i båda. Österman tog revansch på Silis från EM medan Hellström var strået vassare än träningskamraten Lundin.

Utan krusiduller avgörs sedan direkt bronsmatchen mellan Silis och Lundin med en rafflande Sudden Death – första mål vinner tredjepris. Målet görs av Lundin som går hem med bronsbucklan.

Finalen blev alltså en repris från den spännande SM-kvartsfinalen i våras mellan Hans och Putte. Då gick Hans segrande ur striden, men denna gång var Putte strået vassar. 4-2 i matcher till Patrik som därmed tog hem hela klabbet och triumferande kunde lyfta segerpokalen i luften medan Hans än en gång får se sig snuvad på ett första pris i 3Tunas regi. Bra presterat av United Stars med andra ord!

Som sig bör (tycker vi) hade vi även priser i några bonuskategorier där det gick som följer:
Bästa junior: Uno Österman
Bästa dam: Liv Österman
Bästa superveteran: Truls Månsson
Bästa lag (flest antal spelare till Play Off): Umeå HSS
Dalarnas bästa kniv: Peter Östlund

Tack till alla som kom. Nu tar vi arrangörspaus!

Kommentera