Inför säsongen 2017/18

Av Jimmy Mårdell
I Toppnyhet
21 augusti 2017
0 kommentarer

Sommaren går mot höst, vilket innebär att det äntligen är dags för en ny bordshockeysäsongen! Den första GP-tävlingen spelas i Falun om en månad men redan denna vecka drar flera lokala ligorna igång.

Årets säsong ser ut att bli högintressant. Eftersom EM nästa sommar spelas i Sverige får vi ställa upp med extra många deltagare: 14 i den öppna klassen (plus eventuella platser från World Tour) och 5 i junior-, veteran- och damklassen. Det innebär att många nya spelare har chansen att för första gången få ta på sig den blågula landslagströja, något som har motiverat till extra hård försäsongsträning på vissa håll.

35 spel koppade och klara inför Vasapucken!

Falun har fått det tuffa uppdraget att ta över som ”premiär-GP” efter omåttligt populära Delsbo Open, men redan nu har Vasapucken över 30 anmälda och arrangörerna verkar vara redo för anstormningen av bordshockeyspelare till den anrika gruvstaden. Om du inte redan anmält dig, gör det nu!

Övriga GP-tävlingar spelas i Malmö (oktober), Stockholm (november), Eskilstuna (januari) och Umeå (april). Vårt internationella flaggskepp Swedish Masters, som de senaste åren spelats i Malmö, spelas i år för första gången i Göteborg i februari. EM-kvalet avslutas traditionsenligt med SM-tävlingar i maj, även detta år i Lund (exakt speldatum är inte klart ännu). Utöver det så kommer flera nationella TT-tävlingar spelas, håll utkik i tävlingskalendern.

Styrelsen vill passa på att påminna om att spelarlicens krävs för att delta i nationella tävlingar. Licensen betalas med fördel in på förbundets plusgiro konto, se här. Det går också bra att betala licensen i samband med anmälningsavgiften på en nationell turnering. En spelarlicens ger också tillgång till fler sidor på förbundets hemsida.

Lokala ligor

Redan denna vecka startar flera lokala ligor igång över hela landet, från Piteå i norr till Lund i söder, och fler följer. De lokala ligorna är navet i vår verksamhet, och det är glädjande att över 10 ligor över hela landet anordnar lokala deltävlingar regelbundet. Här får nya förmågor chansen att prova på att tävla och träna i bordshockey under mer lättsamma former tillsammans med andra amatörer och elitspelare. Extra roligt är det att se att några av ligorna riktar in sig specifikt på barn och ungdomar, t ex den nystartade ligan i Odensbacken utanför Örebro.

Styrelsen vill rikta ett stort tack till alla arrangörer – och vår sponsor Stiga Sports – som gör Sverigetouren möjlig!

Nya tävlingsföreskrifter

Styrelsen har också publicerat nya tävlingsföreskrifter för säsongen 2017/18, se separat nyhet.

Bordshockey på Facebook

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i bordshockey-Sverige? Gå med i någon av följande Facebookgrupper som uppdaterats ofta med allehanda nyheter inom bordshockeyvärlden:

Många klubbar har dessutom egna Facebooksidor där inbjudningar till tävlingar och annat publiceras.

Kommentera