Påsklovshockey på Fryshuset

Av Hans Österman
I Bildspel
4 april 2018
0 kommentarer

PS4 med Fortnite på storskärm, rundpingis och Uno (kortspelet) i mysiga soffor. Det saknades inte konkurrens om de påsklovslediga elevernas gunst när bordshockeyn gjorde entré på Fryshuset i södra Stockholm.

Men spakspelets omvittnade dragningskraft vann, åtminstone för stunden, över andra analoga och digitala aktiviteter. Uno och Liv Österman lät sig utmanas och hade kö till spelen nästan hela tiden. Deras motståndare fick leda med 4-0 och behövde således bara göra ett mål för att vinna såväl äran som en godispåse. Extra glädjande var att så många tjejer vågade sig fram till spelen.

Många tjejer ville utmana landslagsspelaren Liv Österman.

När de åtta lyckliga målskyttarna avslutade med att göra upp om ett Stiga-spel i en inbördes turnering var tre av dem tjejer. Det blev dock en 11-årig pojke som vann och efter finalen mot en jämnårig kompis konstaterade båda att det inte spelat någon roll vem som tar hem spelet eftersom de kan spela hos varandra.

Fryshuset är numera såväl grundskola som gymnasium, bland annat med basketprofil. Personalen var nöjd med bordshockeyaktiviteten och har numera ett nyinsmort spel i sin ägo.

”Ni har ju spelat nonstop sedan ni kom. Det här var kul för oss”, sa Cecilia Östergren, en av de ansvariga för påsklovssatsningen ”Happy days”, när dagen summerades och den vinnande pojken glatt poserade för sin mammas kamera med spelkartongen.

Många fick pröva på lyckan att spela bordshockey för första gången.

Kommentera