Idag börjar EM i Eskilstuna

Av Jimmy Mårdell
I Bildspel
14 juni 2018
0 kommentarer

I helgen spelas EM i den nybyggda STIGA Sports Arena i Eskilstuna. På fredagen avgörs junior-, veteran- och damklasserna medan den öppna klassen spelas på lördag och söndag.

Eftersom Sverige är värdnation är den Svenska truppen extra stor i år med 16 spelare i den öppna klassen och 5 var i de tre specialklasserna. På söndag spelas även de inofficiella U13 och 50+ klasserna, också med stort svenskt deltagande.

Bäst guldchanser tillskriver vi de svenska veteranerna, både i lag och individuellt. Det svenska damlaget har redan säkrat medalj då endast tre lag kommer till start i den klassen. Trots att vi har fler lovande juniorer än på länge så blir det ändå tufft i juniorklassen i år, och en individuell slutspelsplats får ses som en stor framgång.

Den öppna klassen är som vanligt väldigt oviss. Både Oscar Henriksson och Hans Österman kan om allt stämmer gå riktigt långt i ett slutspel, men det blir tufft. Förra året åkte laget i öppna ut redan i kvartsfinal mot ett Ukraina på stark frammarsch – läge för revansch i år på hemmaplan!?

Om du inte har vägarna förbi Eskilstuna i helgen kan du se turneringen live med expertkommentatorer på förbundets Youtube kanal. Eller bara följa resultatrapporteringen här på bordshockey.net genom att klicka på respektive klass från tävlingskalendern.

Se även den officiell hemsidan för ETHC18.

Kommentera