Nyheter inför säsongen 2016/17

Av Jimmy Mårdell
I Förbundsnytt
31 augusti 2016
0 kommentarer

Inför den nya säsongen har SBHF’s tävlingsföreskrifter uppdaterats. TF beskriver hur SBHF’s tävlingsverksamhet bedrivs samt föreskrifter för arrangemang av sanktionerade tävlingar.

TF innehåller många ändringar då det var över två år sedan den senaste publicerade uppdateringen. Alla nyheter kan inte listas här, men några av de viktigare är:

  • Föreskrifterna kring lag-SM har helt skrivits om. Syftet är att uppmuntra renodlade klubblag men ändå möjliggöra blandlag för klubbar som inte har tillräckligt med spelare.
  • Poängen för EM/VM-kval är i stort densamma som tidigare. Den enda skillnaden är att GP-tävlingar som också är World Tour tävling (Stockholm Open i år) blir lite mer värdefulla än en vanlig GP.
  • Det är ej längre ett krav för en SM-arrangör att arrangera specialklasser på SM.
  • Arrangören har fått lite större frihet hur man vill göra spelupplägget i en turnering. Den gamla texten var förlegad och efterföljdes inte; den nya texten är mer i linje med hur tävlingar har bedrivits de senare åren.
  • Kravet på licens har skärpts, men i gengäld är det möjligt att lösa en engångslicens.

Dessutom en del ändringar som klubbas igenom i TF under förra säsongen men som olyckligtvis inte publicerades på hemsidan, bl a förtydligande om hur särskiljning i gruppspel ska gå till.

En fullständig lista av förändringar finns i inledningen och bilaga.

Tävlingsföreskrifterna 2016

Kommentera