Rexpektingivande lagstart

Av Eric Norén
I
24 mars 2017
0 kommentarer

I helgen som var spelades turnering i anrika Logen i Lund, en turnering som utgjorde Skånskt distriktsmästerskap i såväl individuellt som lag. Tävlingen arrangerades med bravur av DAJM med team Karlmark och Arenlind i spetsen.

 

I den individuella delen vann Finn Fries representerande BHK Möllan Rouge individuellt, i lag gjorde nämnda Finn inhopp i företagsklubben Sony Hockey. Men den individuella turneringen var mer eller mindre en bisak, det viktiga för dagen var självfallet lag-turneringen.

 

Hela sex stycken lag ställde upp: Avantgarde, BHK Vargen, DAJM och DAJM II (som glädjande hade en ung nykomling på bordshockeyscenen med sig, Frida Kralmark. som vi förhoppningsvis se mer av på kommande turneringar runt om i Sverige), Sony Hockey och slutligen Rex Øresund. En uppställning där på förhand DAJM och Avantgarde kanske fick hållas som favoriter, tätt skuggat av Rex Øresund. I slutändan var det även dessa tre lag som slutade på topplaceringarna, Avantgarde före Rex Øresund och DAJM på en snöplig tredjeplats, finalen skulle spelas direkt mellan ettan och tvåan i gruppen.

 

Finalen mellan Avantgarde och Rex Øresund blev en holmgång. Inför sista omgången var det fördel Rex, men Avantgardes Mikael Eklund storspelade mot Rex egen August och Avantgarde vinner sista omgången med 2-1, vilket leder till slutställningen 4-4. Kaptensmatch var att vänta, helt enligt reglerna hade kaptener annonserats innan lagmatchen tog vid. Inget fiffel och fulspel i Skåne inte.

 

Kaptensmatchen spelades mellan Avantgardes rankingetta Matti Månsson mot Rex Øresunds rankingetta Rickard Sjöstedt. Matchen var klart spänd och tight en bra bit in på de fem minuterna. När Sjöstedt trycker in en skyffel (tror jag det var) till 1-0 släpper det lite i matchen. Kändes som att det var ett avgörande mål mellan två kombattanter som inte riktigt fick spelet att fungera inledningsvis. Matti kom inte alls upp i den nivå vi blivit vana att se honom, när Sjöstedt sedermera gör 2-0 är saken biff. Rex Øresund är Skånska mästare i lag 2017.

 

Jag säger det igen, Rex Øresund – Skånska lagmästare 2017, och det på första framträdandet i lagsammanhang. Lag-SM spelas i Lund i maj, där ställer självfallet Rex upp. Då även med förstärkning från andra sidan sundet. Vi ses där!

 

Placeringar individuellt – topp 3

  1. Finn Fries – BHK Möllan Rouge
  2. Matti Månsson – Avantgarde Lund
  3. Martin Arenlind – DAJM

 

Placeringar lag – topp 3

  1. Rex Øresund – (August Wegestål, Eric Norén och Rickard Sjöstedt)
  2. Avantgarde Lund – (Jimi Månsson, Matti Månsson och Mikael Eklund)
  3. DAJM – (Joakim Thyzell, Joan Eriksson Mencl och Martin Arenlind)

 

Fullständiga resultat från individuella och lagtävlingen hittar ni här.

Lämna ett svar