En ny klubb i bordshockeysverige

Av Eric Norén
I
23 oktober 2016
2 kommentarer

Knappt har krutröken lagt sig efter helgens batalj i anrika Logen i Lund innan nästa kanon avlossas i det svenska bordshockeylandskapet; en ny klubb har fötts! Rex Öresund.

Rex Øresund är sprungen ur BHK Möllan Rouge. Samtliga klubbens medlemmar kommer direkt från anrika storklubben med mängder av SM-medaljer av ädlaste valör i bagaget. I nya klubben återfinner vi:

Rickard Sjöstedt: En spelare som inte behöver någon närmare presentation. Har varit med under lång tid och spelat mängder av turneringar, inklusive mästerskap. Klubbens givna etta i dagsläget och som under säsongens första två Grand Prix visat var skåpet ska stå med två stycken fina pallplatser.

Karl Jönsson: En annan spelare som figurerat inom bordshockeysverige under ett bra tag, med några längre uppehåll insprängda. Vår exil-svensk i Amerikat som till och från befinner sig på svensk mark för att försvara ära och berömmelse vid spakarna för sin klubb. En arrangörsgeneral av rang och en spelare med stort sinne för spelet och strategier

Eric Norén: Paragrafryttaren med stor rättspatos och klubbens representant i SBHFs styrelse. Har synts bland borden sedan 2003 då debuten i moderklubben Umeå HSS skedde. Tidigare någon form av talang, numera en medelmåtta som ibland kan skrälla mot toppskiktet av svenska eliten (ettan undantagen, där har han aldrig varit nära ett kryss ens en gång). Sviktande motivation vilket nya klubben är tänkt ska avhjälpa.

August Wegestål: En relativt ny spelare, men har lyckats samla några år inom bordshockey på hyllan. Mannen med det rena, smekande spelet och som har en stadig utvecklingskurva. Tar det lugnt bakom spakarna och förhastar sig inte. En nytändning i form av denna nya klubb kan göra underverk för utvecklingen. En talang att vörda och ta hand om.

Peter Madsen: Dansken i klubben, och således representanten på andra sidan sundet. Spelaren med stundtals briljant teknik, men ibland utan någon plan. Suget på bordshockey sviktar emellanåt när pilkastningen tränger sig på.

Julian Elvén: Numera får man kalla Julian för rutinerad. Har spelat under ett antal år, men med blandad närvaro. En som alltid ställer upp och tar incheckningen när det vankas tävlingsarrangemang. Förhoppningsvis får vi se mer av Julian i framtiden bakom spakarna, kanske är det nya livet som äkta man som stjäl tiden. Upphovsman till ”julianskyffel”.

Varför väljer denna skara då att välja en sådan framgångsrik klubb som BHK Möllan Rouge. Har det skett något bakom kulisserna? Agg, uppror och hårda ord? Absolut inte, alla sådan rykten vill vi å det bestämdaste dementera. Upprinnelsen är kort och gott att skaran tycker att BHK Möllan Rouge har blivit lite för stor i kläderna. Syftet med den tidigare klubben var att vara en klubb med lokal anknytning, vilket inte riktigt är fallet längre. Ett faktum som inte på något sätt behöver vara negativt. Men ovan nämnda skara kände att det var dags att testa något nytt. Att återigen bli en klubb med lokal anknytning och starka band. Att lättare kunna hitta en gemensam klubbkänsla (vilket självfallet underlättar om man bor nära varandra och ses). Vi i Rex Øresund hyser den största respekten för vår tidigare klubb, och vi går skilda vägar som goda vänner.

Under tiden som röken lägger sig efter denna bomb pågår intensivt arbete. En logotype ska tas fram, likaså en kollektion av klubbkläder etc. En sak kan vi lova, Rex Øresund kommer vi se mer av.

2 kommentarer till “En ny klubb i bordshockeysverige”

  1. Lars Söderkvist skriver:

    Kul! #allasomförutharbordsskabordsinyakläder

Kommentera