Säsongsstart för STHL – Makkan vann

Av Truls Månsson
I
4 september 2017
0 kommentarer

Äta chips framför Bulgarien-Sverige i VM-kval på TV eller spela svettig bordshockey i Skarpnäck? Ett lätt val för de 16 spelare som kom till Skarpnäcks bordshockeyhus och arenan ”Rainbow Garden” när det var dags för STHL 1, säsongens första tävling.

Det var ett mycket imponerande startfält med sommarens SM-silvermedaljör Markus ”Makkan” Nilsson från Spjass Invaders i spetsen, men också tunga namn som Umeås Petter Bengtsson och Jimmy Mårdell, samt arrangörsklubben Björkhagen Rangers’ hopp Truls Månsson och Olle Eriksson. Intressanta ungdomar också på plats: juniorlandslagsmeriterade Olof Blume och Linus Nilsson samt talangen Sissela Blume – samtliga tre från Björkhagen Rangers.

Efter 15 tunga gruppspelsomgångar hade alla favoriter tagit sig till A-slutspel. Makkan i topp före ”gruppspels-Truls” på andra plats, tätt följd av Petter och Olle. Glädjande att junioren Linus Nilsson var på en mycket fin sjätteplats i det tuffa sällskapet, en härlig comeback av Linus som ju hade en paus förra säsongen.

Kvartsfinalerna genomfördes och höjdpunkten blev mötet mellan Olle Eriksson och Jimmy Mårdell, där Olle vann knappt med 3-2 efter att ha hämtat upp ett underläge 0-2. Övriga kvartsfinaler gick enligt planerna och det blev därför semifinal mellan Truls Månsson och Petter Bengtsson, samt Makkan Nilsson mot Olle Eriksson.

Petter vann 3-0 mot Truls efter två inledande jämna matcher, och Makkan fixade 3-1 mot Olle. Finalen mellan Makkan och Petter blev betydligt mindre dramatisk än vad man hade trott, Makkan vann ganska enkelt med 3-0 och var därmed vinnare av STHL 1.

I B-slutspelet imponerade Olof Blume som klättrade upp från en elfteplats till en slutlig nionde efter att ha sopat rent och inte förlorat en match. Finalen vann han mot Daniel Setterwall med 3-0.

Bra kämpat av alla, och tack för den sportsliga och kamratliga stämningen! Vi ses igen 14 september då det är dags för STHL 2.

Vi önskar lycka till i Norway Open för alla svenskar som beger sig till Stavanger kommande helg, och då framför allt de tre spelare som representerar den ärorika klubben Björkhagen Rangers – Olle, Truls och Sissie.

Kommentera