Björkhagen Rangers värvar fd världsmästare

Av Truls Månsson
I
21 juni 2016
0 kommentarer

Ny säsong och det dyker hela tiden upp nya spännande ansikten i härliga Björkhagen Rangers. Mitt under pågående EM blev det klart att en världsstjärna väldigt gärna vill spela med Rangers nästa säsong och det tackar vi ju inte nej till…!

 

Det är nämligen så att den finska damlegendaren NETTA JOUSI från och med idag kommer att representera Björkhagen Rangers.

 

Netta Jousi vann tillsammans med det finska damlandslaget lag-VM GULD 2011 i Åbo, då de ryska damerna med Maria Yalbacheva i spetsen sågs gråtande lämna lokalen efter finalen. Netta var lagkapten i guldlaget, och lyfte VM-pokalen uppe på prispallen.

 

Netta har även tre VM-silver i lag (dam): 2005, 2007 och 2009, och ett EM-silver i lag (dam) 2008. Individuellt har hon kommit som bäst 5:a på EM och 6:a på VM i damklassen.

 

Hon har dessutom tre gånger blivit finsk mästare i damklassen (2012, 2014, 2015) och svensk mästarinna en gång (eller vad man kallar det när en finsk tjej vann SM 2008). Lägg till fem finska silver i damklassen, och ni förstår att detta är en fantastisk värvning.

 

Netta är fortfarande med i det finska damlandslaget och deltog i nyligen avslutade EM i Tallinn. Hon värvas till Rangers från den finska klubben PÖLY. Netta har redan varit på plats och tränat i Björkhagen, där hon gick tuffa matcher mot bland annat Rangers EM-spelare Niklas Blomberg.

 

Vi hälsar den charmiga Netta välkommen till Björkhagen Rangers, och hoppas på VM-guld 2017!

 

Lämna ett svar